MEDEGEFINANCIERD DOOR DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES VOOR DE PROMOTIE VAN HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

HomeNieuwsÉén online platform voor alle broodvragen

Één online platform voor alle broodvragen

Voorlichtingsbureau Brood maakt plaats voor brood.net

WAGENINGEN - Wat is speltbrood precies? Hoe herken ik volkoren? Word je dik van brood? Past brood in een zoutarm dieet? Met deze en alle andere denkbare vragen over brood kunnen consumenten en voedingsprofessionals vanaf vandaag terecht op brood.net. Met een broodencyclopedie, animatiefilmpjes, broodrecepten en een voedingskundige voor aanvullende vragen en advies is dit online platform hèt antwoord op de vaak slecht onderbouwde kritiek op brood in recente dieetboeken, artikelen en blogs. Vanaf nu is brood.net ook de nieuwe noemer van alle communicatie die voorheen Voorlichtingsbureau Brood als afzender had.

 

Broodliefhebbers en broodmijders
Op brood.net vinden bezoekers de laagdrempelige uitleg waarom brood lekker, veelzijdig en gezond is en de wetenschappelijke onderbouwing daarbij. Consumenten lezen er alles over het verband tussen brood en gezondheid, kunnen er grasduinen in een uitgebreide broodencyclopedie, vinden er lekkere broodrecepten en krijgen er antwoord op de meest gestelde vragen: ook in de vorm van sprekende animatiefilmpjes. Al die informatie kunnen ze meteen delen via social media. Ook brood.net zal zich op social media bewegen om broodvragen direct te beantwoorden. Bovendien gaat brood.net samen met Smulweb broodliefhebbers en broodmijders wijzen op de nieuwe website. Brood.net is zowel op computers, tablets als smartphones te raadplegen.

Sportcoaches, huisartsen en diëtisten
De interactieve site heeft een eigen gedeelte voor voedingsprofessionals, die dagelijks hun cliënten adviseren over gezonde keuzes. Dat kunnen bijvoorbeeld sportcoaches, huisartsen, diëtisten of gewichtsconsulenten zijn. Ook zij vinden er een schat aan informatie over brood en de wetenschappelijke onderbouwing ervan. Net als voor consumenten heeft brood.net voor deze professionals een eigen voedingskundige beschikbaar om antwoord te geven op specifieke vragen of om ze te adviseren. Met brood.net is er nu een up-to-date bron van makkelijk te delen betrouwbare broodinformatie waar consumenten en professionals uit kunnen putten. 

brood.net in een notendop? Bekijk het introductiefilmpje!