CAMPAGNE GEFINANCIERD MET STEUN VAN DE EUROPESE UNIE

DE EUROPESE UNIE STEUNT CAMPAGNES
VOOR DE PROMOTIE VAN
HOOGWAARDIGE LANDBOUWPRODUCTEN

Sport

Brood past uitstekend in een actieve levensstijl. Bij intensief sporten is onder andere het verbruik van koolhydraten verhoogd en ontstaat er een verhoogde behoefte. Dit kan aangevuld worden door het gebruik van meer brood. Volkorenbrood is de aanbevolen keuze omdat het langzaam energie afgeeft aan het bloed door de aanwezigheid van de meeste vezels in vergelijking met wit en bruin brood. Hierdoor is er langdurig energie beschikbaar tijdens het sporten. Naast energie levert brood eiwitten, vitamines en mineralen waar ook een hogere behoefte aan ontstaat bij meer lichamelijke activiteit.

Vind in onderstaande links de voedingswaarde van brood:

Voedingswaarde per 100 gram
Voedingswaarde per stuk

Sportbrood

Door de HAN Sport en Bewegen is onlangs een innovatief ‘sportbrood’ ontwikkeld: de Sportsgrain Bar. De bar is speciaal ontwikkeld voor topsporters om optimaal te kunnen presteren. Tevens zijn er glutenvrije sportflakes beschikbaar. De unieke samenstelling is gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke inzichten gericht op sportvoedingsonderzoek. 

Een belangrijk bestanddeel is volkoren tarwe- en teffmeel. Teff is een graansoort uit Afrika met laag-glycemische koolhydraten. Daarnaast bevat het brood ook wortelvezel, banaan, cranberries, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder. De combinatie van granen en vruchten zorgt voor een goede mix van koolhydraten die aansluit bij de meest recente wetenschappelijke inzichten voor het optimaliseren van de koolhydraatinname. 

Voedingswaarde Sportsgrain bar per 100g (70g per stuk)

Energie 1113 kJ (266 kcal)                                
Vetten 2,5g
Verzadigd vet 0,3g
Koolhydraten 46,4g
waarvan suikers 24,6g
Voedingsvezels 6,2g
Eiwitten 10g
Zout 0,54g
Gezondheid
Sport